Schilderijen van Gyula Somos in Museum Soest van 2 november 2019 t/m 2 februari 2020

Laat u verrassen door fantasierijke voorstellingen waarin heilig en profaan, natuur en cultuur in gesprek zijn metelkaar!

Museum Soest is gevestigd in herbestemd religieus erfgoed, het St. Josephgesticht, een klooster uit 1868. In dit gebouw is een grote lokale cultuurhistorische verzameling gehuisvest. Nu voor het eerst tonen zij hier hedendaagse kunst die voortkomt uit een katholieke levensvisie.

De titel van deze tentoonstelling, Mysteriespel, verwijst naar een vorm van middeleeuws toneel. Deze vorm van toneel werd ontwikkeld om belangrijke gebeurtenissen in de Bijbel aanschouwelijk te maken. De spelers waren in dialoog met elkaar en liepen van decor naar decor, begeleid door zang. Zo loopt de bezoeker van deze tentoonstelling van schilderij naar schilderij, en komt zijn/haar verhaal in dialoog met de voorstellingen.