Aanstaande zaterdag 2 november 2019 (de eerste zaterdag van de maand), van 9 tot 10 uur is er weer de maandelijkse inventarisatie van de plasjes van Vitens aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg (220ekeer). Het totaal aantal soorten, gespot tijdens de maandelijkse inventarisaties in de afgelopen 18 jaar, is 154. Wij verwachten aanstaande zaterdag een aantal vogels op de trek te kunnen meetellen.

Wilt u weten wat er gezien is in het verleden, kijk dan https://www.ivn.nl/afdeling/eemland/maandelijkse-vogeltelling-westdijk-bunschoten

Vorig jaar bij de novembertelling was het 2ÂșC en droog en waren er 14 deelnemers, werden er 2873 vogels geteld en 39 soorten gezien. De meest opvallende soort toen was de ijsvogel (vrouwtje).

Vanaf de Westdijk (bij het elektrische gemaal) wordt er met verrekijker en telescoop naar vogels gekeken die beneden rondom de plasjes van Vitens en op het Eemmeer vertoeven en over ons heen trekken. Heeft u geen telescoop, geen nood. U kunt altijd meekijken bij een van de deelnemers. Er zijn er genoeg met een telescoop.

U komt toch ook? Aan- of afmelden hoeft niet.