Op 13 november vindt voor de derde keer de Dag van de Aangepaste Sport plaats. Dit jaar bij aan de Sportboulevard de Engh in Soest met het thema “Meedoen! Hoe dan?!”
Dit evenement is een initiatief vande stichting Passend Sport Midden-Nederland in opdracht van de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg. Zij wil dat iedereen met een fysieke, zintuigelijke en/of een verstandelijke beperking, kan meedoen aan sporten, de weg weet naar passend sportaanbod en door sport kan deelnemen aan de inclusieve samenleving.
Van 16:00 tot 18:00 is er een symposium voor professionals en vrijwilligers uit zorg, sociaal domein en sport, politici, beleidsambtenaren en andere geïnteresseerden. Presentator Robbert Meeder van Radio 1 Langs de Lijn, bespreekt met diverse ervaringsdeskundigen de zoektocht naar sportmogelijkheden tot aan de structurele vrijetijdsbesteding die bij een sportaanbieder of vereniging gevonden werd.
Vanaf 18:00 uur verzorgen maar liefst 24 verschillende verenigingen en sportaanbieders kennismakingsclinics en demonstraties voor iedereen die door een beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of door een andere reden moeite heeft om aansluiting te vinden bij het reguliere sportaanbod.
Het is een gratis evenement en aangepast vervoer naar Sportboulevard de Engh kan georganiseerd worden. Dit is een regionale samenwerking tussen Buurtsportcoach Amersfoort, Bunschoten en Leusden, Jeugdsport coördinator gemeente Baarn, Beweegmakelaar aangepast sporten Soest en Sportbuurtcoach Woudenberg.
Kijk voor meer informatie en aanmelden over de Dag van de Aangepast Sport op www.buurtsportcoach.nl