Huib Oversloot maakt komende zomer de overstap naar IJsselmeervogels. De vleugelverdediger komt over van Noordwijk waar hij sinds het begin van dit seizoen speelt. Oversloot kwam een contract overeendat hem verbindt tot de zomer van 2021, met een contractuele optie voor nog een extra seizoen.
De 21-jarige verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Duinwetering. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het Oegstgeestse UDO en kwam via het Leidense UVS in de jeugdopleidingen van eerst ADO den Haag en daarna FC Twente terecht. De rechtsback, die daarnaast ook op links en in het centrum kan spelen, kwam vervolgens terecht bij ARC uit Alphen aan den Rijn.

Bij ARC groeide de verdediger al snel uit tot uitblinker wat hem al snel de interesse vanuit onder meer Noordwijk opleverde. Toch koos Oversloot voor een tweede seizoen bij ARC alvorens hij in de zomer van 2019 alsnog overstapte naar Noordwijk. Bij Noordwijk speelde hij op twee wedstrijden na tot nu toe alle competitiewedstrijden de volle negentig minuten.

Huib Oversloot is trots met zijn overstap: “Ik zie IJsselmeervogels als een ploeg die behoort tot de top-3 amateurclubs van Nederland. Na de getoonde interesse zijn we in gesprek geraakt en werd mij al snel duidelijk dat IJsselmeervogels mij graag wilde contracteren.”