IJsselmeervogels heeft in de Tweede Divisie voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Het duel met hekkensluiter Jong Volendam eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel. De Vogels maakten pas in blessuretijdde gelijkmaker.
IJsselmeervogels kwam verrassend snel op achterstand tegen Jong Volendam. Roy Tol wist de bal achter doelman Jaimy Schaap te werken: 0-1. De Vogels gingen vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker. In de 18e minuut wist Danny van den Meiracker via een volley de 1-1 te maken. Het was voor de spits alweer zijn negende doelpunt voor De Rooien.
Nog voor rust kwamen er twee treffers bij op het scorebord. Eerst was het Victor van Montfort die de 1-2 maakte voor Jong Volendam in de 41e minuut. Twee minuten later was het alweer 2-2 via een treffer van Gwaeron Stout.
In de tweede helft bleef IJsselmeervogels aandringen, maar de treffer viel aan de andere kant. Het was opnieuw Van Montfort die namens Jong Volendam wist te scoren. Hij schoot zijn ploeg naar de 2-3 voorsprong. Daarmee was het nog niet gedaan op De Westmaat.
In de blessuretijd kreeg IJsselmeervogels een strafschop omdat Ahmed el Azzouti was neergehaald. Van den Meiracker ging achter de bal staan en faalde niet: 3-3.
4′ Roy Tol [0-1]
18′ Danny van den Meiracker [1-1]
41′ Victor van Montfort [1-2]
43′ Gwaeron Stout [2-2]
83′ Victor van Montfort [2-3]
90+1 Danny van den Meiracker [3-3]
IJsselmeervogels heeft inmiddels drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Voor het gelijkspel tegen Jong Volendam werd er ook al gelijkgespeeld tegen De Treffers (3-3) en Spakenburg (2-2). IJsselmeervogels is wel nog steeds de koploper van de Tweede Divisie.