Heb je ook graag alles onder controle? Wil je het allemaal goed doen? Vind je het moeilijk om dingen los te laten?
Misschien vertoon je zelfs verdacht veel trekjes van een controlfreak en heb je de neigingtot perfectionisme.
Lastig, voor je omgeving, maar vooral voor jezelf. Bakken met energie kost het om alles zogenaamd onder controle te houden en zoals dat met alles gaat waarin je doorslaat, keert dat zich tegen je.
De enige remedie bij doorslaan is dan ook het totaal tegenovergestelde omarmen, niet controleren maar juist loslaten. En loslaten betekent niet letterlijk ‘je handen ervan af trekken’. Loslaten heeft alles te maken met vertrouwen. Andersom geldt dus ook dat controleren gebaseerd is op angst. En niemand wil leven op basis van angst, toch?
De controle vasthouden houdt ons allemaal bezig en Liz Berghuis zal op de Happy Hour avond spreken over de uitdaging van het loslaten. Liz is bekend spreekster en schrijfster. Haar lezing in het vorige Happy Hour seizoen over hoe je lijden kunt ombuigen naar overwinning heeft vele mensen diep geraakt.
Een Happy Houravond heeft een laagdrempelig karakter en is daarom interessant voor iedereen die meer wil weten van het christelijk geloof. Misschien ken je iemand die je mee zou willen nemen. De avond is daar heel geschikt voor. Iedereen is van harte welkom. Daarbij maakt het niet uit of je wel of niet gelovig bent of dat je zelfs heel kritisch bent naar het geloof toe. Happy Hour avonden zijn geheel vrijblijvend. Je kunt gewoon gezellig naar binnen lopen.
Aanvang maandagavond 4 november om 20.00 uur. Inloop met een heerlijke cappuccino vanaf 19.30 in Café de Krâplâp, Kerkstraat 81 in Spakenburg.