Spakenburg heeft botgevangen bij Hercules, in een poging trainer Jochem Twisker los te weken als opvolger van de vorige week naar Feyenoord vertrokken John de Wolf. De Tweede divisionist wilde Twiskerterughalen, maar Hercules stemt niet in met zijn vertrek.
“Wij werden maandag geconfronteerd met de interesse van Spakenburg in Jochem”, zegt technisch manager RenĂ© van der Kooij. “Na anderhalve dag beraad hebben we vastgesteld dat we op korte termijn geen geschikte opvolger kunnen vinden. En wij zijn er niet om Spakenburg te helpen.”
Twisker kan zich vinden in het standpunt van Hercules. “Ik heb al direct aangegeven dat ik mij ook bij een eventueel ‘nee’ voor 100 procent zal blijven inzetten voor Hercules”. De club geeft aan daar het volste vertrouwen in te hebben.
De 47-jarige Twisker, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Utrechtse Derde divisionist, was van 2013 tot 2016 al eens trainer van Spakenburg.
Pikant detail: het is al de tweede keer dat een club uit onze provincie na een onverwacht vertrek van John de Wolf een trainer los probeert te weken bij Hercules. In de zomer van 2017 wilde GVVV Eric Speelziek inlijven toen De Wolf plotsklaps overstapte naar Spakenburg. Ook toen zei Hercules nee.