Mike Vreekamp kan de komende maanden niet in actie komen voor Spakenburg. Eind oktober liep hij tijdens een training een hamstringblessure op. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de hamstringpeesgescheurd is, maar dat een operatie niet nodig is. “Ik ben toch wel opgelucht door dit nieuws”, zegt hij.
Volgens de artsen is het een gunstige scheur in de pees, waardoor het zelf herstelt en aan elkaar groeit. De verdediger vreesde dat de pees afgescheurd was en dat hij lang moest revalideren. De doktoren verwachten nu dat Vreekamp twee tot drie maanden moet herstellen van deze blessure. Hij focust zich daardoor op de tweede seizoenshelft in de Tweede Divisie.
“Als de hamstringpees verschoven of dubbelgevouwen zat, moest ik geopereerd worden. Maar de artsen zeggen dat het normaal herstelt. Dat is wel uniek, want dit komt bijna nooit voor op die plek”, zegt Vreekamp over zijn blessure. “Maar gelukkig hoef ik dus niet geopereerd te worden. Nu kan ik met de fysio’s een behandelplan gaan opstellen. Ik ben toch wel opgelucht door dit nieuws.”