Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Het is een maatschappelijk probleem. Maar wat is het nou eigenlijk, ondermijnende criminaliteit? Wilt u weten hoe u dit kunt herkennen en wat u hier zelftegen kunt doen? Kom dan naar de bijeenkomst op maandagavond 25 november die speciaal georganiseerd wordt voor ondernemers.
Grofweg betekent ondermijnende criminaliteit de vermenging van de onder- en bovenwereld. Veel illegale activiteiten zijn namelijk niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten als transport, vergunningen en huisvesting. Vaak zijn ook bepaalde diensten nodig om ondermijnende criminaliteit te plegen, zoals makelaars en autoverhuurbedrijven.
Ook u als ondernemer kunt hier dus mee te maken krijgen, zonder dat u er weet van heeft. Daarom worden de ondernemers uit de gemeente Bunschoten van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst bij OpMaat Vergaderen in Baarn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar d.blokhuis@bunschoten.nl. Ook ondernemers uit de gemeenten Baarn, De Bilt, Eemnes en Soest zijn hiervoor uitgenodigd.
Het programma voor deze bijeenkomst ziet er als volgt uit:
19.00 uur: inloop
19.20 uur: opening door burgemeester Röell (Baarn)
19.30 uur: presentatie door criminoloog Edward van der Torre
20.20 uur: pauze
20.35 uur: ervaringsdeskundige Roy Verheij van Silver Vastgoed B.V.
20.55 uur: presentatie over Meld Misdaad Anoniem
21.05 uur: afsluiting door burgemeester Potters (De Bilt)
21.10 uur: informeel napraten en borrel
22.30 uur: einde bijeenkomst