Spakenburg heeft in de Tweede Divisie een knappe overwinning geboekt op Katwijk. Nadat de Blauwen vorige week met 5-0 verloren van Scheveningen, waren ze zaterdag met 4-2 te sterk voor het hoger geklasseerdeKatwijk.:0:30
Katwijk begon goed tegen Spakenburg, de Blauwen staan nog steeds onder leiding gaat van interim-trainer Chris de Graaf, en al in de 3e minuut ketste de bal op de lat van de Blauwen. Een minuut later lag de bal in het doel van Spakenburg. Mike van der Ban schoot, nadat de verdediging helemaal openlag, de bal binnen: 0-1.
Spakenburg wist zich te herstellen van de slechte start. Na een half uur spelen werkte Koos Werkman de 1-1 tegen de touwen. Spakenburg pakte daarna door en via Jordi Bitter kwam in de 40e minuut de 2-1 op het scorebord. Ook Katwijk liet zien dat het veerkracht had. In de laatste minuut van de eerste helft schoot Joey Jongman de 2-2 binnen.
Na rust maakte Mahjid Ghaddari zijn eerste officiƫle doelpunt in dienst van Spakenburg. Die treffer zorgde voor de 3-2 voorsprong van Spakenburg. In de slotfase maakte Bitter met zijn tweede van de middag de 4-2 en daarmee waren de drie punten voor Spakenburg binnen.
4′ Mike van der Ban [0-1]
30′ Koos Werkman [1-1]
40′ Jordi Bitter [2-1]
45′ Joey Jongman [2-2]
59′ Mahjid Ghaddari [3-2]
85′ Jordi Bitter [4-2]
Na elf duels is Spakenburg op de dertiende plek terug te vinden op de ranglijst.