COPD is een chronische longziekte. Mensen met COPD hebben vaak moeite met ademhalen en last van hoesten, omdat de longen beschadigd zijn. Wilt u een gratis longfunctietest (blaastest) doen, meer wetenover COPD of wat u kunt doen om uw longen gezond te houden? Kom dan op woensdag 20 november tussen 12.30 en 16.30 uur naar de COPD-informatiemarkt in de Laan van Meander Medisch Centrum.

Roken is de belangrijkste oorzaak van COPD. Ook werken met chemische stoffen, luchtvervuiling of erfelijke factoren kunnen COPD veroorzaken. Met een blaastest kan worden onderzocht of u COPD heeft. Naar schatting 300.000 mensen in Nederland hebben COPD, zonder dat ze het zelf weten.

Niet-roken is de beste behandeling van COPD. Door elke dag voldoende te bewegen, gezond te eten en te zorgen voor genoeg frisse lucht, blijven longen gezonder en ontwikkelt COPD zich minder ernstig.