Vrijdag 8 november was het dan eindelijk zover. Loïs en haar gezin kregen hun opkikkerdag. Loïs heeft met haar 9 jaar al veel meegemaakt, omdat ze een langdurige ziekte heeft. Dit heeft impact op haarleven, maar ook op dat van haar broer, Boaz, en hun ouders. Daarom nam Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelde: de unieke opkikkerwereld. Het werd een dag die ze niet snel meer zullen vergeten!
Na een warm onthaal was het tijd voor wat actie. Ze gingen lasergamen in een gesloten opblaashal waar het compleet donker was. Hoe vet! Met lichtgevende pakken zag het er spectaculair uit. Daarna was het tijd voor een fotoshoot. Ze mochten allemaal op de foto! Dit zorgde voor een tastbare herinnering aan deze bijzondere dag. Voor de rest van de dag gingen ze onder andere nog gamen met VR-brillen. Alles lijkt dan net echt, klimmen, rennen en springen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk! Nadat ze even in de virtuele wereld zijn geweest mogen ze in een sportauto zitten! Ze gaan zo snel dat de wind door hun haren vliegt. Ook krijgen ze een echte Mobiele Eenheid (ME) bus te zien! Daar krijgen de kinderen een korte uitleg over en daarna mogen ze in het stoere voertuig van de politie rijden.
Zodra alle activiteiten afgelopen waren stond er nog een lopend buffet op het menu. Mmm! Als ze allemaal lekker zitten te eten speelt er een vette lichtshow met opkikker erin. Toen het gezelschap naar huis reed werden ze uitgezwaaid door alle vrijwilligers en medewerkers. Wat een prachtige dag!