Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas zijn pakjesboten aan op Eemdijk en in Spakenburg. Er zijn maar liefst 3 locaties waar je Sint kan ontmoeten en met hem op de foto mag.
Wil jij weten waar jehem kunt ontmoeten? Bekijk het programma en lees wat er allemaal te doen is:
11:30 uur Start voorprogramma Eemdijk
12:00 uur Aankomst Sint en Pieten Eemdijk en Meet & Greet
13:00 uur Sint en Pieten uitzwaaien op Eemdijk
14:00 uur Start voorprogramma museumhaven Spakenburg
14:30 uur Aankomst Sint en Pieten museumhaven Spakenburg
14:45 uur Sint op de markt
16:00 uur Meet & Greet Oostpoortplein en Pietendisco
17:00 uur Feestelijke lampionnenoptocht
Op Eemdijk mag je dichtbij Sinterklaas komen tijdens de Meet & Greet. Een mooi fotomoment!
Recht voor de botterwerf en historische schepen in de museumhaven wapperen we met vlaggetjes en zingen we uit volle borst. Voor mindervaliden zijn rolstoelplaatsen gereserveerd naast de Wereldwinkel/VVV bij Oude Schans 90.
Op het Oostpoortplein gaan we Sinterklaas ├ęcht ontmoeten! Hij zit klaar op zijn grote gouden stoel voor een Meet & Greet. Misschien heb je een mooie tekening die je hem persoonlijk wilt geven? Het is dan ook tijd voor de Pieten-polonaise!
Pakjeskarren en vrolijke pieten staan klaar voor de lampionnen optocht. Wandel mee met de slagwerkgroep van Excelsior en de majorettes! Ze starten vanaf het Oostpoortplein en lopen over de Oostsingel, Zuidwenk, Talmastraat, (een korte stop bij verzorghuis De Haven) Gerbrandysingel, Huijgenlaan, Molenstraat tot aan het Kolkplein. Het wordt al steeds vroeger donker dus neem gezellig je mijterlampion mee met een lampje!
Sinterklaas is een feest voor iedereen. Maar voor veel kinderen is de aankomst van Sinterklaas niet altijd een leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met Piet (kruimelgevaar!) kan ook al niet. Daarom neemt Sint 2 Glutenvrije Pieten mee. Je herkent de speciale pieten aan hun groene tas met Glutenvrij logo. Maar je kan jezelf ook herkenbaar maken met een groen vlaggetje. Dit vlaggetje kan je downloaden via de website van VVV Spakenburg.