Erik Meijers is de nieuwe trainer van SVSpakenburg. De 56-jarige hoofdtrainer komt per direct over van VVSB dat momenteel uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag. Er is een contract overeengekomen tot enmet het seizoen 2020/2021.
Wie Eric Meijers zegt, denkt meteen aan de bloeiperiode van Achilles’29. Onder het bewind van de fanatieke trainer uit Nijmegen wist deze club het ene na het andere succes te boeken. In de periode 2002-2012 werd Meijers met Achilles’29 een aantal keer kampioen bij de amateurs en wist hij de Supercup in 2011 te winnen door IJsselmeervogels te verslaan. Een jaar later was Spakenburg de dupe van de Groesbeekse formatie. Als kampioen van de Topklasse zaterdag hadden de Blauwen destijds geen schijn van kans tegen de kampioen van de Topklasse zondag. Dankzij dit topseizoen won Eric Meijers de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar.
Na een periode bij Helmond Sport in de Jupiler League keerde Meijers terug naar de amateurs bij JVC uit Cuijk. Een jaar later zat hij weer op de bank bij Achilles’29 in de Jupiler Leaque. Na het faillisement van deze club in 2018 trad hij per direct af als trainer. In die roerige periode heeft Meijers ook het nieuws gehaald dankzij de documentaire ‘Voetbal is oorlog’, die hem veel landelijke media-aandacht heeft opgeleverd dankzij enkele uitspraken.