Een meisje van 4 en haar 36-jarige moeder blijken twee van de slachtoffers te zijn van een ernstige aanrijding in Amersfoort zondagmiddag. De twee raakten zwaargewond. Een derde slachtoffer, een man uitApeldoorn raakte ook gewond. De veroorzaker van het ongeluk, een oudere vrouw, kreeg waarschijnlijk een black-out achter het stuur en is ter plekke aangehouden.

De drie slachtoffers fietsten op de Leusderweg toen zij door een zilvergrijze Kia Carens werden aangereden. Al snel werd duidelijk dat het goed mis was toen er niet één maar twee traumahelikopters werden opgeroepen. De moeder en kind raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de man uit Apeldoorn waren iets minder ernstig.

Meteen na het ongeluk heeft de politie een oudere vrouw die de auto bestuurde, kunnen aanhouden. Het lijkt er volgens een woordvoerder van de politie op dat zij een black out heeft gehad.

De politie is nu op zoek naar getuigen van het ongeluk: “We zijn benieuwd naar mensen die wat hebben gezien zodat we een goede reconstructie kunnen maken. Dus we willen iedereen die wat heeft gezien, oproepen om zich te melden.”