Onder het motto ‘Nieuwe wegen, vaste waarden!’ sloegen CAP, CDA, SGP en VVD de handen ineen voor een nieuwe coalitie in de gemeente Bunschoten. “Ons ideaal is om het beste te realiseren voor onze inwonersin Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Daar gaan we keihard mee aan de slag”, aldus de gezamenlijke partijen. “‘Nieuwe wegen’, omdat we staan voor vernieuwing van de plaatselijke politiek. We kiezen nieuwe, soms nog onbegane wegen om tot heldere en gedragen besluiten en resultaten te komen. ‘Vaste waarden’, omdat we daarbij vasthouden aan de vele waarden en tradities die zo kenmerkend zijn voor de identiteit en het unieke karakter van onze prachtige gemeente en haar hardwerkende inwoners”.
Donderdagmiddag om 17.00 uur tekenden de fractievoorzitters van de vier partijen het coalitieakkoord.
De nieuwe wethouders zijn: Rick Beukers (VVD), Wim de Jong (CAP), Peter van Asselt (CDA) en Huig van Barneveld (SGP).