De komende week gaat het inmiddels traditionele schoolschaatsen voor de basisscholen weer beginnen. Reeds voor het achtste jaar gaan de hoogste groepen van alle plaatselijke scholen naar de prachtigegrote overdekte kunstijsbaan in Nederhorst den Berg. ‘Nederhorst on ice’ is een initiatief van de ijsclub aldaar en naast de mogelijkheid voor de scholen, organiseert men ook tal van andere afwisselende ijsactiviteiten.
Verspreid over de dagen woensdag 27 en donderdag 28 november, maandag 2 en maandag 9 december binden onze kids de ijzers weer onder voor anderhalf uur schaatsplezier!
Wie geen kunstschaatsen heeft, kan ze ter plekke lenen. Eigen handschoenen zijn verplicht. En om deze winterse gebeurtenis extra luister bij te zetten wordt chocomel geschonken.
Volgens een strak schema zorgt een touringcar met zo’n 90 zitplaatsen voor het vervoer van de kinderen en hun begeleiders.
Deze sportieve activiteit wordt, naast een eigen bijdrage van de scholen, wederom mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Heinen & Hopman die de volledige kosten van de bus voor haar rekening neemt.