Na dit seizoen zullen de wegen van Ted Verdonkschot en IJsselmeervogels van elkaar scheiden. De clubleiding en de trainer hebben in goed overleg besloten om na twee succesvolle seizoenen het contractniet te verlengen.
Ted Verdonkschot kwam in de zomer van 2018 van Koninklijke HFC naar IJsselmeervogels als opvolger van Willem Leushuis. De 56-jarige trainer was daarvoor actief bij onder meer Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en Quick Boys.
De technische commissie over de keuze: “Na twee intensieve jaren gaan zowel Ted als wij op zoek naar een mooie volgende stap. Door vroeg de gesprekken met Ted aan te gaan, heeft ook hij ruim de tijd om een nieuwe club te vinden. We wensen hem dan ook veel succes bij het vinden van een passende uitdaging.”
“We kijken terug op een succesvolle tijd met Ted als trainer voor de groep. Vorig seizoen hadden we de top-5 als doelstelling gesteld en hebben we uiteindelijk nog lang meegedaan om de titel. Dit jaar willen we mee gaan doen om de titel en daar zijn we op dit moment goed voor onderweg. Voordat we afscheid nemen willen we zo mogelijk afsluiten met het hoogst haalbare: het kampioenschap.”