In 2020 herdenken we opnieuw het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Omdat het dit keer 75 jaar geleden is dat we zijn bevrijd, besteedt de gemeentehier extra aandacht aan in de vorm van een foto-expositie op meerdere plekken in het dorp. En daarbij kan zij uw hulp goed gebruiken!
Samen met de Historische Vereniging heeft de gemeente Bunschoten al een grote collectie met oude foto’s, die u kunt vinden op www.erfgoedbunschoten.nl. Maar voor dit project is de gemeente specifiek op zoek naar foto’s (of beelden) van de oorlogstijd en de bevrijding.

Heeft u oude foto’s die de gemeente mag gebruiken? U kunt tot en met 15 januari 2020 uw foto’s per mail naar Klaas Koelewijn van de Historische Vereniging Bunscote sturen via kkn@hvbunscote.nl. U kunt ook bij Klaas terecht met vragen of voor meer informatie. Dat kan via hetzelfde mailadres of door te bellen naar 06 4997 4483.

Het kan zijn dat u oude foto’s thuis heeft liggen, maar deze niet digitaal beschikbaar heeft. In dat geval kunt u ook contact opnemen met Klaas Koelewijn om een afspraak te maken, zodat hij de afbeeldingen kan digitaliseren. De originelen blijven uiteraard uw eigendom.

Let op: als u oude foto’s instuurt, gaat u er automatisch mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor publicatie en dat deze worden opgenomen in de fotocollectie van de Historische Vereniging.