Met de verkeersrubriek besteedt de gemeente periodiek aandacht aan verkeersregels en verkeerssituaties waar regelmatig vragen over worden gesteld. Dit keer wordt het verkeersgedrag bij scholen nog eensonder de aandacht gebracht.
Er bestaan namelijk nog bijna dagelijks gevaarlijke situaties bij scholen. Om dit soort situaties zoveel mogelijk te voorkomen, zijn bij verschillende scholen (zoals De Ark en De Grondtoon) zogenaamde schoolzones gerealiseerd. Deze zones zijn aangegeven met markeringen op de weg en borden met een adviessnelheid van 15 kilometer per uur.
Naast de schoolzones zijn er nog andere logische verkeerscirculaties ingesteld bij een aantal basisscholen in de gemeente, zoals de Kiss & Go-zone bij De Vlucht en de keerlus aan het einde van het Vogelpad bij ’t Kruisrak.
De gemeente doet er alles aan om de verkeersveiligheid te waarborgen. Maar u kunt zelf ook een en ander doen om gevaarlijke situaties te voorkomen, zoals:
• Kinderen zoveel mogelijk fietsend of lopend naar school brengen. Hierdoor ontstaan minder snel chaotische situaties en krijgen kinderen eerder verkeersinzicht, omdat ze actief deelnemen aan het verkeer.
• Toch liever met de auto? Zorg er dan voor dat de kinderen uitstappen aan de kant van de stoep. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk komt het nog vaak voor dat kinderen uitstappen aan de kant van de weg.
• Parkeren op plekken waar dat is toegestaan en niet (al is het maar voor even) voor in- en uitritten of dicht bij een zebrapad.
• Extra letten op de snelheid bij het passeren van een schoolomgeving.
• Elkaar als ouders/verzorgers aanspreken op verkeersgedrag bij scholen.

Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen over verkeersgedrag bij scholen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Wiebe van der Wijk via 033 – 299 1411.