Handbalsters Laura van der Heijden uit Leusden en Angela Malestein uit Bunschoten kunnen met Nederland nog door naar de halve finales van het WK in Japan. Hiervoor is een vereiste dat Nederland woensdagwint van Zuid-Korea, dat al uitgeschakeld is.

Als dat lukt, is Nederland afhankelijk van Noorwegen – Duitsland. Om door te gaan, moet die wedstrijd niet in een gelijkspel eindigen. De nummers één en twee van de groep gaan naar de halve eindstrijd.

De WK-droom is nog levend voor Nederland dankzij goede resultaten in de voorronde. In de hoofdronde werd zondag verloren van Duitsland en maandag van Denemarken.

Positief nieuws voor Nederland na de nederlaag tegen de Denen is dat een ticket voor de Olympische Spelen binnen is. Dat komt doordat Japan zich niet meer kan plaatsen voor de halve finales. De Nederlandse bond heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van een van de drie OKT’s die in maart 2020 worden gehouden.