IJsselmeervogels is donderdagavond tot overeenstemming gekomen met Berry Smit voor een overstap naar IJsselmeervogels. De 46-jarige trainer komt over van Jong FC Volendam en tekent een contract voor deduur van één seizoen. Smit is geen onbekende in het amateurvoetbal. Smit begon als voetballer in de jeugdopleiding van RKAV Volendam en behaalde in 1991 het eerste elftal. Als verdediger maakte hij daar furore. Eind vorige eeuw trad hij toe tot FC Volendam, waar hij in twee seizoenen tot 23 duels kwam. Daarnaast maakte Smit deel uit van het Nationale zaalvoetbalteam, waarmee hij in 1999 deel uitmaakte van de EK-ploeg. Na zijn periode bij de proftak speelde Smit nog enkele jaren bij de zaterdagamateurs van Volendam.
Tijdens zijn actieve loopbaan startte Smit ondertussen in 1994 al als jeugdtrainer bij FC Volendam. In 2006 kwam het tot een stap als hoofdtrainer, toen hij RKAV Volendam (zaterdag) onder zijn hoede kreeg. In 2011 maakte Smit promotie door assistent-trainer te worden van FC Volendam en hoofdtrainer van Jong FC Volendam.
In 2017 koos Smit voor een maatschappelijke carrière als uitvoerder in de bouw, waarin hij ruim 30 medewerkers aanstuurt. Ondertussen bleef voetbaldier Smit wel eindverantwoordelijke bij de zondagtak van RKAV Volendam.
André van Diermen: “Berry staat al een aantal jaar bij ons op de radar en is daarnaast door diverse kopstukken in het amateurvoetbal getipt als een trainer die goed bij ons zou passen. Een gepokte en gemazelde trainer die houdt van aanvallend en fris voetbal en iemand die qua discipline, mentaliteit en persoonlijkheid goed bij onze club en cultuur past. De afgelopen jaren heeft hij bij Jong FC Volendam bewezen dat hij jonge spelers beter maakt en we verwachten dat hij dit met een gemixte ploeg van routine en jong enthousiasme nog veel beter kan. Hij was onze eerste kandidaat en we zijn dan ook blij dat we er uitgekomen zijn.”