IJsselmeervogels gaat niet als koploper de winterstop in. De Rooien gingen op bezoek bij Katwijk op De Krom met 2-1 onderuit. De beslissende goal viel vlak voor tijd.
Het was in de openingsfase evenaftasten voor beide ploegen. Katwijk en IJsselmeervogels kregen allebei wat kansen, maar kwamen niet tot scoren. Een inzet van Vogels-verdediger Jeffrey Buitenhuis werd van de lijn gehaald bij Katwijk, en aan de andere kant kreeg Katwijk een mogelijkheid na mistasten van goalie Jaimy Schaap.
Binnen tien minuten na rust was het wel snel raak: Marciano Mengerink stond op de goede plek na een aanval over veel schijven. Met een strak schot in de verre hoek maakte de spits de 1-0.
Invaller Danny van den Meiracker, die in de rust Robert Olijfveld verving, bewees halverwege de tweede helft dat hij altijd van waarde kan zijn voor de Rooien. Met een steekbal zette hij collega-spits Ahmed El Azzouti voor het doel, waarna El Azzouti met een lob voor de 1-1 tekende.
De beslissing viel een paar minuten voor tijd, toen Katwijk-speler Robert Susan uit een corner de 2-1 maakte. Een slotoffensief van de Vogels kwam niet van de grond, waardoor HHC Hardenberg de koppositie overneemt.
54′ Marciano Mengerink [1-0]
67′ Ahmed El Azzouti [1-1]
88′ Robert Susan [2-1]