Na IJsselmeervogels heeft ook buurman Spakenburg zich geplaatst voor de laatste 16 van de KNVB beker. En net als de Vogels had ook Spakenburg erg veel moeite met een club die een klasse lager speelt.Spakenburg versloeg OFC uit Oostzaan uiteindelijk na strafschoppen, nadat 120 minuten voetbal geen doelpunten hadden opgeleverd.
“Het was een hele moeilijke wedstrijd. OFC is een goeie ploeg”, stelde Chris de Graaf, die de wegens vakantie afwezige hoofdtrainer Eric Meijers verving. “Maar in de beker telt maar één ding en dat is doorkomen. En dat is gelukt.”
Het de Graafs vierde duel als hoofdtrainer, nadat hij ook al drie wedstrijden aan het roer stond nadat John de Wolf naar Feyenoord vertrok. Hij verloor alleen de allereerste, tegen Scheveningen. “Het is wel heerlijk als je vier wedstrijden voor de groep mag staan en je wint er drie.”
Maar, het is al gezegd, de wedstrijd tegen OFC was niet best. Dat moet dus beter, vindt De Graaf. “Ik vind dat we dat verplicht zijn. We spelen reactievoetbal. Daar heb ik geen moeite mee, maar aan de bal moet het beter. Dat is een kwestie van vertrouwen.”
Aanvoerder Barry Beijer nam de beslissende strafschop. “We stonden bij elkaar en er werd gevraagd wie hem wilde nemen. Zo kwam het toevallig uit dat ik de beslissende nam”, vertelde hij. Beijer erkende ook dat de strafschoppenreeks het hoogtepunt van de avond was. “Het was niet best. Ik vond dat zij het beter deden dan wij. Wij waren onrustig aan de bal, hadden snel balverlies. We hebben niet het niveau gehaald dat we hadden moeten halen.”
Maar net als Chris de graaf, vindt ook Beijer dat in de beker het resultaat heilig is. “Dit is waar je het voor doet. Je kan een fantastische pot spelen, en als je dan niet wint ga je met een kattering gevoel weg.”