Op 27 en 28 december 2019 laten bestuursleden van Stichting Vrienden voor Afrika zich zonder eten opsluiten in Het Glazen Huis, dat daarvoor centraal is geplaatst op het Spuiplein in Spakenburg. Bedrijven,instellingen, scholen, verenigingen en particulieren doneren geld en/of hebben inzamelingsacties op touw gezet. Donaties en opbrengsten kunnen dan bij en in Het Glazen Huis overhandigd worden. ‘We Are The World!’ wordt omlijst met live radio- en sociale media-uitzendingen en liveoptredens van artiesten.

Waar draait het om? ‘Elk kind in Malawi onderwijs!’. In het gebied Mangochi kunnen 1500 kinderen tussen de 6 en 12 jaar geen onderwijs volgen. Reden: er zijn niet voldoende scholen, of ze liggen te ver weg en zijn te vol.
Deze actie is opgezet voor de bouw van een basisschool voor deze 1500 kinderen. Onderwijs is essentieel voor de ontwikkeling van de kinderen in dit gebied, met zelfredzaamheid als doel. Als het moet krijgen ze vis, maar beter is ze te leren hoe zij goed kunnen vissen, nietwaar?
Voor het laatste deel van het bouwproject mist de stichting nog de nodige financiën. Het gaat om 50.000 euro, op een projecttotaal van 170.000 euro. De bedoeling is in mei 2020 te starten met de bouw van deze school. De bouw van deze school wordt gedaan door de lokale bevolking, onder toeziend oog van Nederlandse bouwexperts die vrijwillig tijdens de bouw aanwezig zullen zijn.
De bedoeling is dit bedrag bijeen te brengen tijdens de ludieke actie.