Een grote brand in Bunschoten-Spakenburg hield de gemoederen vannacht bezig. In een woning boven eetcafé Thuus aan de Hoekstraat brak midden in de nacht een fikse brand uit. De brandweer schaalde al snelop en rukte met meerdere wagens uit om de brand te blussen. De bewoners konden zich bijtijds veilig stellen en zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

De vlammen sloegen uit het dak en de gehele bovenwoning is uitgebrand. Er was nog aardig wat uitgaanspubliek op de been, waardoor de brand heel wat bekijks had. Ook burgemeester Melis van de Groep kwam langs om te kijken hoe het er voor stond met de brand.

Rond de klok van twee uur werd het sein brand meester gegeven en begon de brandweer met nablussen. De bewoners werden intussen opgevangen bij familie en vrienden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.