Wat te doen met je kerstboom als de feestdagen voorbij zijn? De dieren in DierenPark Amersfoort weten hier wel raad mee. “Kom je op zaterdag 4 januari op bezoek, dan kun je je kerstboom inleveren voorde tijgers, bavianen, beer en olifanten in ons park”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. Jouw onbehandelde kerstboom krijgt een tweede leven bij de dieren.

De kerstbomen zijn voor de dieren om mee te spelen en om hun nagels aan te slijpen. “Door deze kerstbomen aan te bieden in het verblijf van onze dierbewoners, stimuleren wij het natuurlijke gedrag van de dieren en worden zij lekker uitgedaagd”, vertelt Marije. “Bezoekers kunnen die dag bij binnenkomst de boom inleveren en ook meteen op verschillende momenten zien hoe de kerstbomen gegeven worden aan de dieren.”

Direct na binnenkomst kunnen bezoekers hun kerstbomen inleveren in het Amersfoortse dierenpark. “Deze bomen moeten onbehandeld zijn, zonder versieringen, spijkers of andere onnatuurlijke materialen. De dierverzorgers letten hier natuurlijk goed op voor zij deze aan de dieren geven”, aldus Marije. “Wij ontvangen het liefst ook bomen met kluit, mochten wij dan meer bomen binnenkrijgen dan wij kunnen geven aan de dieren, dan kijken wij of wij deze kunnen herplanten achter de schermen.” Als bedankje krijgen bezoekers per ingeleverde kerstboom een gratis warme drank of korting op de entreeprijs van DierenPark Amersfoort.

Vorig artikelRadio live
Volgend artikelVogeltellinginventaris Westdijk