Aanstaande zaterdag 4 januari 2020 (de eerste zaterdag van de maand), van 9 tot 10 uur is er weer de maandelijkse inventarisatie van de plasjes van Vitens aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg Hettotaal aantal soorten, gespot tijdens de maandelijkse inventarisaties in de afgelopen 18 jaar, is 154.

Wilt u weten wat er gezien is in het verleden, kijk dan https://www.ivn.nl/afdeling/eemland/maandelijkse-vogeltelling-westdijk-bunschoten

Vorig jaar bij de januaritelling was het 6ºC en droog, waren er 17 deelnemers, werden er 1254 vogels geteld en 29 soorten gezien. De meest opvallende soorten toen waren de twee overvliegende kleine zwanen en een groepje van 11 nonnetjes. Er lagen veel “wintergasten” op het Eemmeer.

Vanaf de Westdijk (bij het elektrische gemaal) wordt er met verrekijker en telescoop naar vogels gekeken die beneden rondom de plasjes van Vitens en op het Eemmeer vertoeven en over ons heen trekken. Heeft u geen telescoop, geen nood. U kunt altijd meekijken bij een van de deelnemers. Er zijn er genoeg met een telescoop. Het is intussen een traditie dat er bij de eerste telling van het jaar warme chocolademelk, koffie en thee worden geschonken en er kleine soesjes zijn als attentie.

U komt toch ook? Aan- of afmelden hoeft niet.

Vorig artikelKerstboom voor de dieren
Volgend artikelKerstbussenactie