Eric Meijers hoopt dat de spelersgroep van Spakenburg nog niet bezig is met het aanstaande bekerduel tegen Ajax. Eerst wacht nog het Tweede divisie-duel met ASWH volgend weekend. “Die zullen wij thuismoeten winnen en dan pas gaan wij denken aan die bekerwedstrijd”, aldus Meijers.
Spakenburg stapte zaterdag met een goed gevoel van het veld in Haarlem, waar een 1-1 gelijkspel behaald werd tegen Koninklijke HFC. Vroeg in de wedstrijd kwamen de Blauwen al op voorsprong. “Die kans moesten wij benutten”, zegt trainer Eric Meijers, die de thuisploeg meer balbezit zag hebben. “Zij hadden meer de bal, daar kozen we ook voor. Dat is 9 van de 10 keer aardig gelukt. We geven wel goedkoop de tegengoal weg, maar uiteindelijk gaan we met een verdienstelijk gelijkspel naar huis.”
“We kregen twee goede mogelijkheden na rust en zij kregen er ook niet heel veel. Het lijkt dan of je onderliggend bent. Zij spelen thuis en moeten het spel maken. Wij zitten in een ander parket en dat hebben we goed opgelost. Hier kunnen we wel mee verder. Je hoopt dat je die voorsprong over de streep kan trekken, maar je weet dat zij gaan stormen. Ik vind dat we dan nog solide overeind zijn gebleven. Daar ben ik wel tevreden over”, aldus Meijers.
Volgende week woensdag wacht het bekerduel op bezoek bij Ajax. “Ik hoop niet dat we daarmee bezig zijn”, aldus de trainer. “Eerst zullen wij thuis van ASWH moeten winnen en dan pas gaan wij denken aan die bekerwedstrijd.”
In de slotfase kon Spakenburg-keeper Leon ter Wielen zich onderscheiden met enkele reddingen. “Ik vond dat we echt goed speelden”, zegt hij. “Het is lastig om bij Koninklijke HFC een goed spelplan er tegenover te zetten. Er waren wat momentjes dat we konden prikken, maar zij hadden het beste van het spel, dus je moet blij zijn dat je dan 1-1 speelt.”
Twee minuten voor tijd was Ter Wielen beslissend met een goede reflex. “Daar zat wel druk op. Je zag dat hij naar links ging schieten, maar hij werd nog van richting veranderd. Dat ging heel snel, maar ik had hem wel lekker. Uiteindelijk heb ik dus wel een goed gevoel. Die 1-1 is een prima resultaat”, zegt de goalie.

Vorig artikelIJsselmeervogels verliest van HHC
Volgend artikelEemdijk wint oefenduel dankzij late treffer