Gert Kruys keert maandag terug als trainer van IJsselmeervogels tot het einde van het seizoen. De Utrechtse oefenmeester vervangt Ted Verdonkschot, die eerder deze week afscheid nam van de tweededivisionist.
Kruys was een paar jaar geleden ook al trainer van IJsselmeervogels, hij volgde in seizoen 2012-2013 Jan Zoutman op. Het jaar daarna bleef hij tot de winterstop bij de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg.
Daarna vertrok hij naar Sparta Rotterdam. Bij deze club beleefde hij geen succesvol avontuur. Na Sparta stond hij langs de kant bij het Utrechtse Magreb’90 (als adviseur) en als hoofdtrainer bij DOVO uit Veenendaal. Die laatstgenoemde club verliet hij afgelopen jaar in november.
Na het huidige seizoen neemt Berry Smit, momenteel trainer bij Jong FC Volendam, de taken over van Kruys bij IJsselmeervogels. Kruys gaat dan zelf aan de slag bij de Utrechtse hoofdklasser DHSC.
Kruys was zaterdagmiddag te gast om zijn nieuwe club te bekijken in de topper in de Tweede divisie tussen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg.

Vorig artikelUittip: Kasteel Groeneveld
Volgend artikelIJsselmeervogels verliest van HHC