IJsselmeervogels heeft de topper om de koppositie in de Tweede divisie verloren van HHC Hardenberg. De eindstand was 1-2 en daardoor heeft de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg, waar Gert Kruys de nieuwetrainer wordt, nu vijf punten achterstand op HHC.
In het eerste gedeelte van de eerste helft viel weinig te genieten. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en kregen geen grote kansen. In de dertigste minuut ging de hartslag van de aanhang van de Vogels op De Westwaat wel omhoog. Danny van den Meiracker scoorde met een prachtige omhaal de 1-0.
In de tweede helft boog HHC Hardenberg de achterstand om in een fase dat zij IJsselmeervogels onder druk wisten te zetten. Eerst scoorde Rob van der Leij uit een penalty (1-1) en daarna was het weer Van der Leij die het net vond (1-2), dit keer hij kopte knap raak.
De voorsprong was tegen de verhouding in. De thuisploeg kreeg genoeg kansen: Ahmed el Azzouti raakte een keer de paal en Marciano van Leijenhorst kopte op de lat. De gelijkmaker viel niet. Misschien had dit te maken met het vele tijdrekken van de bezoekers.
30′ Danny van den Meiracker [1-0]
60′ Rob van der Leij, pen. [1-1]
69′ Rob van der Leij [1-2]

Vorig artikelGert Kruys keert terug als trainer IJsselmeervogels
Volgend artikelEric Meijers ziet potentie na gelijkspel Spakenburg