Gert Kruys kijkt uit naar zijn tweede periode als hoofdtrainer van IJsselmeervogels. De Utrechter is vanaf maandag de ‘tussenpaus’ aan de rode zijde van de Westmaat. “Het is heel mooi, want dit is eentopclub. Het is mooi om terug te zijn en ik heb ook een goede groep tot mijn beschikking”, zegt Kruys.
In 2014 trok de oefenmeester de deur bij IJsselmeervogels achter zich dicht. De lokroep van Sparta Rotterdam was te aantrekkelijk. “Ik ging hier ooit weg, toen stonden we bovenaan. Toen meldde Sparta zich. Daar heb ik achteraf altijd spijt van gehad. Maar ik vind het heel erg mooi om nu terug te zijn”, aldus Kruys.
“Dat bericht van het vertrek van Verdonkschot verraste mij wel, want ik wist het niet eens”, zegt de ex-trainer van DOVO. Hij kreeg direct belletjes van journalisten, en later ook van IJsselmeervogels. “Donderdagavond laat ben ik gebeld door André van Diermen (technisch directeur IJsselmeervogels, red.) of ik beschikbaar was.”
Kruys gaf niet direct zijn ja-woord. “Ik heb daar toch over moeten nadenken”, zegt de toekomstig trainer van DHSC, waar hij in het nieuwe seizoen voor de groep staat. “Ik heb ook Wesley Sneijder gebeld, want ik heb ook al spelers bekeken voor DHSC. Ik heb er goed over nagedacht, maar ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind.”
Ook zijn voormalige werkgever DOVO werd door Kruys nog ingelicht. “Ik heb voorzitter Jan-Willem de Groot van DOVO gebeld, want daar stond ik tot eind dit seizoen nog op de loonlijst. Zo kan het ook. Ik heb nog een goede band met mensen bij DOVO.”
Bij IJsselmeervogels heeft Kruys één opdracht meegekregen, een bekende opdracht. “Het doel is altijd om kampioen te worden bij IJsselmeervogels. Dat zou geweldig zijn”, aldus de nieuwe trainer van de Rooien.

Vorig artikelNieuwe informatiegids
Volgend artikelVijfde plaats voor Hoolwerf na veelbewogen week