Op zaterdag 22 februari 2020 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over multipel myeloom. De informatiemiddag vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur inMeander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

In samenwerking met Hematon, de organisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening, is een informatief programma samengesteld. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Josien Regelink, Saskia Klein en Rob Fijnheer, allen internist-hematoloog in Meander, geven presentaties over de ziekte en behandeling van multipel myeloom en gaan in gesprek met een patiënt over zijn ervaringen.

Saskia Klein: “Multipel myeloom is een kwaadaardige aandoening in het beenmerg. Mensen met de diagnose multipel myeloom krijgen een behandeling met een combinatie van diverse middelen (waaronder vaak doelgerichte, immuun-, hormoon- en chemotherapie) en soms een stamceltransplantatie. Patiënten kunnen voor deze behandelingen terecht in Meander. Samen met Hematon willen we patiënten ondersteunen bij alle aspecten die het leven met en na kanker met zich meebrengt. Tijdens de informatiemiddag is er gelegenheid om hierover met ons en met andere patiënten in gesprek te gaan.”
Aanmelden kan via de website van Hematon: www.hematon.nl/agenda .

Vorig artikelOnderzoek naar doorstroming verkeer Vathorst
Volgend artikelJaarlijkse telling Dierenpark Amersfoort