Mike Vreekamp vertrekt na drie seizoenen bij de Blauwen. De 27-jarige middenvelder – dit seizoen lang gekweld door een forse hamstringblessure – en de technische commissie van SV Spakenburg hebben ingoed onderling overleg besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.
In zijn eerste seizoen bij SV Spakenburg kon Mike Vreekamp direct de platte kar op, na het winnen van de titel in de Derde Divisie Zaterdag in het seizoen 2017/2018. De nooit verzakende middenvelder had als basisspeler een groot aandeel in dat kampioenschap, met onder meer vijf competitiedoelpunten in 34 gespeelde competitiewedstrijden . Een seizoen later was zijn positie op het middenveld opnieuw onomstreden en wist hij wederom vijf keer het net te vinden in 33 gespeelde competitiewedstrijden.
Dit seizoen zijn z’n optredens in het eerste elftal tot nu toe beperkt gebleven tot 8 wedstrijden, waarbij hij de meeste wedstrijden werd geposteerd op de rechts en linksbackpositie. Een forse hamstringblessure – oktober vorig jaar opgelopen tijdens de training – heeft vervolgens roet in het eten gegooid en Mike langdurig aan de kant gehouden. Inmiddels is hij op de weg terug.
Ondanks dat Mike nooit verzaakt en een teamspeler pur sang is, heeft de technische commissie van SV Spakenburg in overleg met de speler besloten zijn contract niet te verlengen. “Mike heeft in zijn eerste twee seizoenen bij de Blauwen alles gespeeld op het middenveld. Hij is een speler die zich altijd uitstekend opstelt, waarop trainers onvoorwaardelijk kunnen bouwen en een team nooit in de steek laat.” De beslissing om desondanks na meer dan 80 wedstrijden in Spakenburg 1 afscheid te nemen, ligt vooral in het feit dat er keuzes gemaakt moeten worden. “Voor volgend seizoen hebben we voor de posities op het middenveld onder meer de beschikking over Youri Koelewijn, Hero van Lopik, Everton Pires Tavares en Roy Terschegget.”

Vorig artikel3.260 kilo vuurwerkafval
Volgend artikelVeiligheidsbeeld gemeente Bunschoten 2019