Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist in het najaar naar Amersfoort. Natuurmonumenten neemt met bijna 250 werknemers hun intrek in het voormalige pand van adviesbureau Twynstra Gudde ophet Stationsplein.
Natuurmonumenten vestigt zich in Amersfoort vanwege de centrale ligging, op steenworp afstand van het station ‘Amersfoort Centraal’.
Er zijn vele erfgoedorganisaties die hebben gekozen voor Amersfoort; bijvoorbeeld de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Nationaal restauratiefonds, Staatsbosbeheer, Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland zijn al gevestigd in Amersfoort.
Burgemeester Lucas Bolsius: “De komst van Natuurmonumenten is de parel aan de ketting van al gevestigde erfgoedorganisaties. Amersfoort mag zich inmiddels de erfgoedhoofdstad van Nederland noemen. Het nieuwe kantoor van Natuurmonumenten wordt een centrale ontmoetingsplek van Natuurmonumentenprofessionals en -leden uit het hele land. Het Stationsgebied is erg in trek bij organisaties en bedrijven die hun duurzaamheidsambities zo mede willen realiseren. Ik heet Natuurmonumenten van harte welkom in onze erfgoedhoofdstad.”
Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur en cultureel erfgoed in Nederland. Zij maken zich sterk voor de natuur die nog over is en voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland.

Vorig artikelDaling WW-uitkeringen in regio
Volgend artikel3.260 kilo vuurwerkafval