IJsselmeervogels heeft de eerste wedstrijd van Gert Kruys als hoofdtrainer opgeluisterd met een heel belangrijke overwinning. De Rooien uit wonnen dankzij een late treffer van Jeffrey Buitenhuis met 3-2bij Jong Sparta en blijven daardoor meedoen in de titelstrijd van de Tweede Divisie.
Uitgerekend tegen Jong Sparta maakte Kruys zijn rentree op de bank als trainer van IJsselmeervogels. De oefenmeester volgde de onlangs vertrokken Ted Verdonkschot op en ging op bezoek op Het Kasteel, het stadion van de club die hij in 2014 diende als hoofdtrainer. Destijds leverde de Utrechter zijn contract bij de Vogels juist in om aan de slag te gaan op Spangen.
Kruys kreeg de vliegende start die hij ongetwijfeld graag wilde, toen spits Danny van den Meiracker na twaalf minuten de 0-1 voor zijn rekening nam door raak te koppen. Lang konden de Vogels niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten was de stand alweer in evenwicht. Mohammed Tahiri profiteerde in een klutssituatie en schoot de bal achter doelman Jaimy Schaap.
Even later kwamen de manschappen van Kruys op achterstand, toen Youssef El Kachati geen strobreed in de weg werd gelegd en de 2-1 tegen de touwen schoot. Na rust werd het uit het niets weer gelijk. Vogels-aanvaller Robbert Olijfveld probeerde het ineens van afstand en zag zijn schot op schitterende wijze binnenvliegen.
In de slotfase aasden beide ploegen op de overwinning. Een winnaar leek er niet te komen, maar wie dat dacht had buiten verdediger Buitenhuis gerekend. Na een afgeslagen voorzet poeierde hij de bal van grote afstand op het Spartaanse doel en bezorgde hij zijn ploeg drie hele belangrijke punten: 3-2.
In het tumult dat diep in blessuretijd nog volgde, kreeg Boyd Reith (Jong Sparta) zijn tweede gele kaart waardoor hij kon inrukken.
De Vogels blijven door de zege in het spoor van beide concurrenten en zijn de nummer drie met 34 punten.

Vorig artikelGevonden en verloren
Volgend artikelSpakenburg kan met zege op zak toewerken naar Ajax-uit