Spakenburg kan met opgeheven hoofd de Johan Cruijff ArenA verlaten na de KNVB Bekerwedstrijd tegen Ajax. De amateurs uit de Tweede Divisie hielden veertig minuten knap stand, maar konden niet voorkomendat het 7-0 werd voor de Amsterdammers. Het bekeravontuur is daarmee voorbij voor de Blauwen.
Vanaf de aftrap waren de verhoudingen duidelijk: Ajax had de bal en Spakenburg trok een grote blauwe muur op. Al had Vince Gino Dekker in de eerste minuut nog een uitbraak die eindigde in het zijnet van Ajax. Daarna kwam Spakenburg nauwelijks meer op de helft van de Amsterdammers.
Het eerste kwartier hielden de Blauwen, met reservedoelman Jordy Deckers op doel en een vijfmans defensie, goed stand. Na achttien minuten was het wel raak. Na een leep balletje raakte Razvan Marin nog de lat, maar Siem de Jong schoot uit de rebound onberispelijk binnen voor de 1-0.
Spakenburg-goalie Jordy Deckers baalt na een treffer van Luuk de Jong Spakenburg-goalie Jordy Deckers baalt na een treffer van Luuk de Jong | Foto: Orange Pictures
Spakenburg leek vervolgens die ruststand over de streep te trekken, maar met een kopbal en een knappe intikker wist De Jong binnen drie minuten zijn hattrick te voltooien. Hij bepaalde in zijn eentje de ruststand op 3-0. Daarmee ging ook de clean sheet-reeks van Spakenburg-goalie Deckers in de beker naar de vaantjes. In de eerste drie duels (SDO, ASWH en Na rust ging het hard. Binnen tien minuten scoorden Traoré (twee keer) en Tadic de 4-0, 5-0 en de 6-0. Daarna ging het tempo bij de thuisploeg omlaag. Zo nu en dan mocht Spakenburg de helft van Ajax op, maar tot kansen kwam het niet voor de tweededivisionist.
Door een blessure van Everton Pires Tavares moest de ploeg van trainer Eric Meijers de laatste tien minuten ook nog uitspelen met tien man. Op dat moment had Spakenburg namelijk al drie keer gewisseld. Vijf minuten voor tijd kon de 16-jarige Ajax-debutant Naci Ünüvar ook nog de 7-0 maken uit een strafschop, die veroorzaakt werd door Barry Beijer.
Bij 7-0 bleef het uiteindelijk, waarmee Spakenburg nog enigszins blij mee mocht zijn. De onvergetelijke avond in het grootste voetbalstadion van Nederland zal de amateurs in ieder geval altijd bijblijven.
18′ Siem de Jong [1-0]
42′ Siem de Jong [2-0]
45′ Siem de Jong [3-0]
49′ Lassina Traoré [4-0]
52′ Lassina Traoré [5-0]
55′ Dusan Tadic [6-0]
86′ Naci Ünüvar, pen. [7-0]

Vorig artikelTablets gezocht!
Volgend artikelAjax-Spakenburg: groot feest voor supporters