Sinds vorig jaar is de gemeente Bunschoten een Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. Met deze aanpak wil de gemeente met betrokken partijen een samenleving creëren waarin de omgeving uitnodigt totgezond eten en meer beweging. Op donderdagochtend 30 januari vindt om 10.30 uur de officiële aftrap van Jongeren Op Gezond Gewicht plaats. In samenwerking met Kinderdagverblijf ’t Kukelesaantje, Peuterschool Kwetternest, Christelijk Kindcentrum Bunschoten en Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) organiseert de gemeente Bunschoten die ochtend een sportieve activiteit in Sporthal De Kuil voor peuters van de genoemde instellingen.

Wethouder Peter van Asselt opent de ochtend door de aanwezigen kort welkom te heten. Vervolgens is er een openingsdans en gaan de peuters onder leiding van buurtsportcoaches van NBSS verschillende spelletjes doen. Ondertussen reikt Mark Lensselink (relatiemanager van het landelijk JOGG) ten overstaan van u als pers een JOGG gemeentebordje uit aan wethouder Peter van Asselt. Met het in ontvangst nemen van dit bordje is de gemeente Bunschoten officieel een JOGG gemeente.

Vorig artikelZege voor IJsselmeervogels net niet gehaald
Volgend artikelTim Brinkman van FC Utrecht direct over naar SVSpakenburg