Go Ahead Eagles heeft zich donderdag met zeer veel moeite ten koste van IJsselmeervogels geplaatst voor de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker. Een lange strafschoppenserie nekte IJsselmeervogelsop de eigen Westmaat.
Na 90 minuten stond het 1-1, door doelpunten van Robbert Olijfveld namens IJsselmeervogels en Gino Bosz voor Go Ahead Eagles. In de slotfase werd de thuisploeg een penalty onthouden, nadat Monteiro werd neergelegd. In de verlenging werd niet gescoord. Ook nadat beide teams vijf strafschoppen hadden genomen was er nog geen beslissing.
Oer-Vogel Maikel Harder had de kans om het af te maken voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Hobie Verhulst, die het duel na achttien penalty’s zelf ook besliste. De keeper stopte eerst een inzet van Marciano van Leijenhorst en schoot vervolgens zelf raak.
Go Ahead, de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie, neemt het in de kwartfinales in de eigen Adelaarshorst op tegen FC Utrecht.

Vorig artikelBingo!!!
Volgend artikelJongeren Op Gezond Gewicht