Spakenburg heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd verloren in Amsterdam. De ploeg van Eric Meijers ging zaterdag in de Tweede divisie met 2-0 onderuit bij AFC nadat het woensdag in de KNVB Bekermet 7-0 verloor van Ajax.
Na vier minuten spelen beging Jasper Beekhuis een overtreding op Yordi Teijsse: strafschop. Milan Hoek faalde niet en zette de Amsterdammers razendsnel op 1-0 voorsprong. Vlak voor rust had de thuisploeg een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar onder andere een poging van Kenny Teijsse belandde op de paal.
In de tweede helft bleef Spakenburg aandringen en dat leidde uiteindelijk in de 84e minuut tot de beslissing. Yordi Teijsse werkte de tweede Amsterdamse treffer binnen en bepaalde de eindstand op 2-0. Robin Schilder dacht vlak daarna de 3-0 te maken, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Spakenburg staat in de middenmoot van de Tweede divisie. De Blauwen hebben tot nu toe 27 punten verzameld in 19 wedstrijden.
5′ Milan Hoek [1-0, penalty]
84′ Yordi Teijsse [2-0]

Vorig artikelAanrijding op spoorwegovergang
Volgend artikelEemdijk verliest koppositie na nederlaag