De pimpelmees doet het opvallend goed in de Nationale Tuinvogeltelling. Vooralsnog staat het diertje zelfs in de top-3 van de meest gespotte vogels in de Nederlandse tuinen en op balkons.

“Er zittengemiddeld heel veel pimpelmezen in de tuin”, zegt Marieke Dijksman van de Vogelbescherming Nederland in Zeist. “Ze staan voorlopig op de derde plaats. Ze hebben een heel goed broedseizoen gehad en er zijn daarnaast veel pimpelmezen via het noorden en het oosten ons land komen binnenwaaien.”

De tuinvogeltelling is vrijdag begonnen en duurt het hele weekend. Deelnemers turven elk een half uur lang welke vogels ze waarnemen rond hun eigen huis en geven dat door via een app of via tuinvogeltelling.nl. Volgens de Vogelbescherming geven de inzendingen samen een goede indruk van de stand van de diverse vogelsoorten in ons land.

Vorig artikelEemdijk verliest koppositie na nederlaag
Volgend artikelRIVM beraadt zich op maatregelen tegen coronavirus