Groot feest voor Stichting IJzersterk uit Bunschoten-Spakenburg! De stichting werd afgelopen weekend benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.De stichting zet zich in voor de Nederlandse patiëntengroep met de zeer zeldzame stofwisselingsziekte ‘NBIA’. Om ervoor te zorgen dat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten, gaat de stichting het geld gebruiken om onder andere een patiëntendag te organiseren.
Alie Nagel, voorzitter van Stichting IJzersterk reageert trots: “Wat een leuke verrassing! De Club van de Week-actie is voor ons een mooie kans om extra naamsbekendheid te krijgen en bijzondere projecten te realiseren. Zo kunnen we dankzij deze bijdrage een patiëntendag organiseren waarop lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen we investeren in promotiemateriaal, zodat we meer naamsbekendheid krijgen en zichtbaarder zijn voor lotgenoten.”
Stichting IJzersterk zet zich in voor de Nederlandse patiëntengroep met de zeer zeldzame stofwisselingsziekte NBIA (Neurodegeneration with Brain Iron Accumulation). In Nederland zijn er naar schatting ongeveer 25 mensen die aan deze ziekten lijden. Op dit moment is er nog geen behandeling of genezing voor deze groep. Stichting IJzersterk probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek mogelijk te maken en contactmomenten voor lotgenoten te organiseren, zodat ze weten dat zij er niet alleen voor staan. Kijk voor meer informatie over de stichting of over NBIA op www.stichtingijzersterk.nl.

Club van de Week is een campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Vorig artikelNormenkader rechtmatigheid 2019
Volgend artikelStaking en acties onderwijs