Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er op Boerderij Breevoort evacués woonden. Zij vluchtten in september 1944 voor het oorlogsgeweld in en rondom Arnhem. Op 16 oktober 1944 arriveerde de familie Hansenuit Arnhem op de boerderij waar zij uiteindelijk zouden blijven tot en met 26 juni 1945. Tijdens hun verblijf op Breevoort hield moeder Toos Hansen-van Velp een dagboek bij. Het dagboek werd uiteindelijk door de Historische Kring Hoogland als boek uitgegeven onder de titel “Alles vreemd”; dit boek staat centraal tijdens een bijzondere middag op 2 februari 2020.

Schuif op 2 februari aan voor dit prachtige verhaal en een historische inkijk in het leven rondom Boerderij Breevoort in 1944-1945. Luister naar de passages uit het boek en kijk mee naar de foto’s die er nog zijn. Natuurlijk is het heel bijzonder dat we mogen meeluisteren naar de verhalen van oude Hooglanders en evacués die deze tijd zelf hebben meegemaakt!
De middag start om 15.00 uur en zal rond 17.00 uur zijn afgelopen. De toegang is gratis

Vorig artikelUittip: 1e lammetje
Volgend artikelUittip: NMM verkozen tot ‘Leukste uitje van Utrecht’