IJsselmeervogels is door een zege op ASWH op de ranglijst dichterbij koploper HHC Hardenberg gekomen. HHC verloor, terwijl de Rooien op eigen veld met 4-1 wonnen van de hekkensluiter.
Na 24 minuten voetballenopende Ahmed el Azzouti de score. De aanvaller werkte de 1-0 binnen. IJsselmeervogels legde nog geen hoog niveau op de mat. Dat resulteerde in de 39e minuut dan ook in de 1-1 van Gilmaro van der Werp. Hij kopte de gelijkmaker binnen namens ASWH.
Toch ging de ploeg van trainer Gert Kruys met een voorsprong de rust in. Vlak voor de pauze kopte El Azzouti zijn tweede binnen en hij zorgde zo voor de nieuwe voorsprong. Voor El Azzouti was het zijn dertiende treffer van het seizoen.
Via Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker werd het vervolgens 3-1 en 4-1. Stout deed het met een snoeihard schot, Van den Meiracker schoot de bal via een penalty feilloos binnen.
IJsselmeervogels loopt door de winst in op koploper HHC Hardenberg. Die ploeg verloor op eigen veld met 0-1 van Kozakken Boys. Met nog een wedstrijd tegoed hebben de Rooien een achterstand van vijf punten. De ploeg van Gert Kruys staat derde.

24′ Ahmed el Azzouti [1-0]
39′ Gilmaro van der Werp [1-1]
45′ Ahmed el Azzouti [2-1]
64′ Gwaeron Stout [3-1]
67′ Danny van den Meiracker, pen [4-1]

Vorig artikelLOS KLASSIEK
Volgend artikelEenvoudige zege Eemdijk