De eerste lammetjes van de Ermelose kudde zijn geboren en vanaf half februari staat de schaapskooi er vol mee! Reden om een kijkje te komen nemen aan de Postweg 50 in Ermelo! Het bezoekerscentrum en terreinbij de schaapskooi is in de voorjaarsvakantie, van 16 februari t/m 3 maart, alle dagen geopend. Kijk op www.schapedrift.nl.
De schaapskooi staat vol met kraamhokjes, waar de moederschapen en hun lammetjes de eerste dagen verblijven. Stichting Schapedrift verwacht zo’n 200 lammetjes dit jaar. Het zijn drukke tijden voor schaapherder Marion Derks en haar helpers. Er wordt volgens een 24 uurs rooster gedraaid en ook zoveel mogelijk ’s nachts gewaakt. Bezoekers kunnen door de geopende deuren naar binnen kijken. De kooi mag niet betreden worden, ter voorkoming van ziektes. Op een beeldscherm in het bezoekerscentrum zijn de kraamhokjes met lammetjes ook te zien. Op zaterdag 28 maart, lammetjesdag, is er een looproute langs de hokjes door de schaapskooi.

* Zaterdag 15 februari Bosuilenexcursie rond de schaapskooi
19.00-20.30 uur vanaf het bezoekerscentrum. Met natuurgids Gerard van Ruiten op zoek en luisteren naar het geluid van de bosuil. In de winter is de baltsroep van het mannetje van de bosuil ’s avonds en ’s nachts goed te horen. In zachte winters begint de balts al in januari, maar meestal in februari. Het bosuilvrouwtje zit in maart al op de eieren en in april worden de jongen geboren. Lengte circa 5 kilometer. Opgave noodzakelijk via www.schapedrift.nl.
* Zaterdag 29 februari Schrikkelwandeling
13.30-15.00 uur Op schrikkeldag op pad door bos en hei met natuurgids Gerard van Ruiten. Schrikkelen betekent: met grote passen lopen of huppelen. Onderweg wordt stilgestaan bij diersporen en vogels in de winter.Aanmelden gewenst, via www.schapedrift.nl, reserveren@schapedrift.nl of 0577-407254.

Vorig artikelUittip: NMM verkozen tot ‘Leukste uitje van Utrecht’
Volgend artikelUittip: Tentoonstelling NMM