Tijdens het weekend van 1 en 2 februari organiseerde TopTurnen Opmeer voor de vierde keer een vriendschappelijk Internationaal toernooi in de eigen turnhal op het evenemententerrein De Weijver. In totaalstreden 62 turnsters tijdens de Create Team Cup voor zowel de team – als individuele overwinning. In de kleine maar gezellige ambiance van deze turnhal werd het in groten getale aanwezige publiek voorzien van topsport van de bovenste plank.
Naast de deelname van een aantal buitenlandse clubs waren er ook topclubs uit Nederland aanwezig. De 14 jarige Esmée Beekhuis van Turn4u (Utrecht) deed mee in de categorie eredivsie junioren/senioren die voor deze gelegenheid was samengevoegd. In de meerkamp wist de jonge Bunschotense beslag te leggen op een keurige 4 plaats.
De zes beste turnsters van de toestellen sprong, brug, balk en vloer mochten zondag nog een keer aantreden om te strijden voor de titel toestelkampioen CREATE.
Esmée mocht op maar liefst drie toestellen aantreden nl. sprong, balk en vloer. Esmée liet voor het eerst haar nieuwe sprong zien, een Yourchenko hele schroef. Met een score van 13.300 behaalde ze de gouden plak met een ruime voorsprong op de nummer 2. Met een mooie balkoefening behaalde ze een zilveren medaille. En op de laatste oefening, vloer, liet ze mooie acrobatische series zien. Ook deze oefening was goed voor een zilveren medaille.
Voor Esmée een prima prestatie om na een slepende en langdurige blessure zo weer terug te komen op het hoogste niveau.

Vorig artikelGewonde bij botsing Bunschoten
Volgend artikelStop koolmonoxidevergiftiging