Hoe werkt een verslaving? Wat gebeurt er bij het productieproces in een autofabriek? Hoe komt het dat het Nederlands elftal de vrije val heeft verlaten en nu bij de kanshebbers van de Europese titel behoort?Allerlei vragen waar leerlingen in klas 4 van Locatie VMBO van scholengemeenschap Guido de afgelopen maanden onderzoek naar deden. Zij hadden deze week de afsluiting van het bijzondere project. Op een heuse profielwerkstukkenbeurs lieten zij dit aan medeleerlingen, docenten, ouders en andere belangstellenden zien. De belangstelling was overweldigend.

Ook alle derdeklasleerlingen waren uitgenodigd. Zo konden zij alvast iets proeven van wat hen in het vierde jaar te wachten staat. Het profielwerkstuk is een meesterproef voor examenleerlingen in VMBO, Havo en VWO. De beoordeling ervan telt mee bij het bepalen van de examenuitslag.

Vorig artikelGert Kruys in het Sportcafé
Volgend artikelIJsselmeervogels gaat naar Tiel