Het is één van de bijzondere statistieken in de Tweede divisie. Zet koploper HHC Hardenberg op de Westmaat bij IJsselmeervogels, en de punten gaan negen van de tien keer mee naar de Boshoek. Een kleine150 meter verderop, bij Spakenburg, slaagt de huidige koploper er bijna nooit in om te winnen.

Zaterdag speelt HHC Hardenberg tegen Spakenburg, de nummer tien van de ranglijst. Eerder dit seizoen kregen de Blauwen, toen nog onder leiding van John de Wolf, een enorm pak slaag van HHC. Op de Boshoek zakte Spakenburg diep door de ondergrens en verloor met 6-1.
Van de negen duels die HHC Hardenberg uit speelde tegen Spakenburg, won het er één en speelde het er één gelijk.
Van de negen uitwedstrijden bij IJsselmeervogels won HHC er zes en eindigde er één in een gelijkspel.

Voor Koos Werkman is het duel tegen HHC een weerzien met zijn oude club. De verdediger kwam afgelopen zomer van HHC Hardenberg naar Spakenburg. Trainer Eric Meijers kan niet beschikken over de geblesseerde middenvelder Everton Pires Tavares.

Het duel op de Westmaat begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Vorig artikelIJsselmeervogels gaat naar Tiel
Volgend artikelLOS KLASSIEK