Spakenburg heeft in de Tweede Divisie een thuisnederlaag geleden. Koploper HHC Hardenberg was op de Westmaat met 3-1 te sterk voor de Blauwen, die na 53 seconden nog wel op voorsprong kwamen.
Spakenburgschoot op eigen veld uit de startblokken. Spits Robin Eindhoven, die in de winterstop aansloot bij de selectie, wist al na 53 seconden de 1-0 binnen te koppen. Hij stond vogelvrij bij een indraaiende voorzet van Vince Gino Dekker.
Binnen een kwartier was het alweer gelijk. Na een goedlopende aanval wist Jurjan Mannes namens HHC Hardenberg de 1-1 achter Spakenburg-keeper Leon ter Wielen te schieten. Vlak voor rust was het opnieuw Mannes die scoorde, dit keer na een schlemielige situatie.
Ter Wielen dacht de bal op de rand van de zestien meter te kunnen vangen, maar hij liet de natte bal los. Vervolgens wilde hij de bal controleren met zijn voet, maar werd hij (volgens de scheidsrechter op reguliere wijze) gehinderd door Mannes. De HHC-speler wist de bal vervolgens met een boogje in het lege doel te leggen.
Na rust had Spakenburg nog hoop, maar Ravelino Junte breidde de voorsprong van de bezoekers uit. Een fout van Jasper Beekhuis werd keihard afgestraft door de aanvaller van HHC, die simpel binnen kon tikken. In de slotfase verzuimde diezelfde Junte om nog de 4-1 te maken op de Westmaat.
Door de nederlaag blijft Spakenburg steken op 30 punten in de stand van de Tweede Divisie.
1′ Robin Eindhoven [1-0]
12′ Jurjan Mannes [1-1]
44′ Jurjan Mannes [1-2]
56′ Ravelino Junte [1-3]

Vorig artikelLOS KLASSIEK
Volgend artikelEemdijk wint na bliksemstart