Bij de 20-jarige Youri – dit seizoen goed voor 17 optredens in het eerste, waarvan 9 keer als basisspeler – is een ontsteking aan het hartzakje geconstateerd, ook wel pericarditis genoemd. Waarschijnlijkis dit ontstaan door een virusinfectie. “Ik voelde me al een tijdje niet topfit en afgelopen maandag tijdens de training voelde ik me nog meer vermoeid, kortademig en met steken in mijn hartstreek. Dat werd in bed alleen maar erger. Na een onrustige nacht ben ik ’s ochtends naar de huisarts gegaan. Een uurtje later lag ik met allerlei toeters en bellen op de hartbewaking in het Meander. Dat was wel even schrikken, ja”, zegt Youri woensdagavond vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ze monitoren nu alles en hebben me medicijnen gegeven. En ik voel me inmiddels gewoon weer goed. Ik hoop vandaag en anders morgen weer naar huis te mogen.”
Het ontstoken hartzakje is waarschijnlijk het gevolg van een virus, nadat Youri ziek is geweest. “De kans is groot dat ik er langer mee rond heb gelopen, dan ik me besef. Al langere tijd had ik last van pijn op de borst, maar omdat het weer wegtrok, heb ik dat genegeerd, tot de pijn maandagnacht te erg werd.” Met medicijnen en rust zal de Spakenburger weer volledig herstellen, hebben de artsen gesteld. “De arts heeft gezegd dat ik de komende 2 tot 3 maanden geen inspanningen mag doen. Dat betekent dat door dit seizoen waarschijnlijk een streep kan. Maar veel belangrijker is dat ik weer volledig herstel. Na de eerste schrik weet ik gelukkig dat de kans zeer groot is dat alles weer goedkomt.”

Vorig artikelPatienten op wachtlijst Bunschoten kunnen naar Vathorst
Volgend artikelEnergie in Bunschoten